36 THE CALLS – OFFICE BUILDING
/

Type of project: Office and Commercial
Project: 36 The Calls
Location: Leeds, UK
Status: Delivered
Handing over date of basic project: December, 2009
Client: Citu
Built up area: 3.740 m2
Project team: N. Toribio, C. Zappulla with M. Tepedino
Collaborators: R. Trupiano
Structural engineer: Sergio Carratala
Consulting: J. Escarrá
Budget: 11.015.000 €
The competition site is located close to the main transport, cultural facilities and, at the same time, a five minute walk to the old industrial area. The location has good potential as a center for offices, business, conferences and leisure.Commercial and catering activities, which are intense in the city center, start to fade along the borders of the river. New commercial programs together with bars and restaurants will attract both the people who work on the opposite side of the river and those who live and work in the center.Before the Brewery wharf was built there were few conference venues close to the site. The introduction of new conference spaces will establish the area as an ideal place for business and meetings.There are few Spa centers in Leeds and new ones close to the site are reported to be lacking in service.Wellness activities integrate perfectly in business and city center environments.

Visual Landmark VS Periscope Tall buildings, being visible from long distances, act as reference points but have no relation with the site context and with human scale. Landmarks do not interact with the city, they simply express their presence.

Our building functions as a periscope. Through the inclination of its glass facades the reflections of the city will be visible around the surrounding building area.

Structural Concept
The main aim of the stuctural design was to provide maximum flexibility of floor surface and avoid large structural elements. The main supporting system is a light structural skin called diagrid which wraps the built volume. The scale of the diagrid varies according to load distribution and building geometry and its density is calculated through a step by step process.

The floor slabs, the perimetral and transversal beams, the elevator/stair cores complete the structural system.

The diagrid optimizes the use of metal elements through the concentration of matter in the most loaded zones and leaves large areas free of structural elements.

TESSELLATION AND OPTIMIZATION
The diamond tessellation of a diagrid base unit acts as a latticed load-bearing structure. Given a set of loads and an homogeneous frame, a structural software calculates the stress map. The less efficient elements (in grey) can be isolated and eliminated. With the new structure a new calculation is launched and a new configuration of inefficient elements appear.

This step by step process transforms the original structure configuration into a more efficient gradation that is the result of the building geometry and program load distribution.

The floor slabs are connected to the transversal beams which spreads the load into the diagrid intersection.

36 THE CALLS – EDIFICIO DE OFICINAS

Categoria de proyecto: Oficinas y comercial
Proyecto: 36 The Calls
Localización: Leeds, Reino Unido
Estado de proyecto: Entregado
Fecha de entrega de proyecto básico: Diciembre, 2009
Cliente: Citu
Superficíe construida: 3.740 m2
Equipo de proyecto: N. Toribio, C. Zappulla con M. Tepedino
Colaboradores: R. Trupiano
Proyecto Estructuras: Sergio Carratalá
Consultoría: J. Escarrá
Presupuesto de Ejecución de Material: 11.015.000 €
El sitio de la competencia se encuentra cerca el principal medio de transporte, equipamientos culturales y a cinco minutos a pie hasta la antigua zona industrial área. La ubicación tiene un buen potencial como un centro de oficinas, negocios, conferencias y de ocio. Las actividades comerciales y de restauración, que son intensas en el centro de la ciudad, empiezan a desaparecer a lo largo de las fronteras de la río. Nuevos programas comerciales junto con bares y restaurantes.

Visual Landmark VS Periscope Tall buildings, siendo visible desde largas distancias, actúan como puntos de referencia, pero no tienen relación con el contexto del sitio y con la escala humana. Landmarks no interactúan con la ciudad, simplemente expresar su presencia.

Nuestros edificio funciona como un periscopio. A través de la inclinación de sus fachadas de vidrio las reflexiones de la ciudad serán visibles alrededor de la zona que rodea la construcción.

Concepto Estructural
El objetivo principal del diseño estuctural era proporcionar una flexibilidad máxima de superficie del piso y evitar grandes elementos estructurales. El principal sistema de apoyo es una piel clara estructural denominado diagrid que envuelve el volumen construido. La escala de la diagrid varía en función de la distribución de carga y la geometría del edificio y su densidad se calcula a través de un proceso paso a paso.

Las losas de piso, las vigas perimetrales y transversales, los núcleos de ascensores/escaleras completan el sistema estructural.

El diagrid optimiza el uso de elementos metálicos a través de la concentración de materia en las zonas más cargadas y deja grandes áreas libres de elementos estructurales.

CUBRICIÓN Y OPTIMIZACIÓN
El mosaico de diamante de una unidad de base diagrid actúa como una celosía de estructura portante. Dado un conjunto de cargas y un marco homogéneo, un software estructural calcula el mapa estrés. Los elementos menos eficiente (en gris) pueden ser aislados y eliminados. Con la nueva estructura de un nuevo cálculo se inicia y aparece una nueva configuración de los elementos ineficientes.

Este proceso, paso a paso, transforma la configuración de la estructura original en una gradación más eficiente que es el resultado de la geometría del edificio y la distribución de carga del programa.

Las losas están conectados a las vigas transversales que distribuye la carga en la intersección diagrid.

36 THE CALLS – EDIFICIO PER UFFICI

Categoria di progetto: Uffici e commerciali
Type of project: Office and Commercial
Project: 36 The Calls
Location: Leeds, UK
Status: Delivered
Handing over date of basic project: December, 2009
Client: Citu
Built up area: 3.740 m2
Project team: N. Toribio, C. Zappulla with M. Tepedino
Collaborators: R. Trupiano
Structural engineer: Sergio Carratala
Consulting: J. Escarrá
Budget: 11.015.000 €

The competition site is located close to the main transport, cultural facilities
and, at the same time, a five minute walk to the old industrial area. The location has good potential as a center for offices, business, conferences and leisure.Commercial and catering activities, which are intense in the city center, start to fade along the borders of the river. New commercial programs together with bars and restaurants will attract both the people who work on the opposite side of the river and those who live and work in the center.Before the Brewery wharf was built there were few conference venues close to the site. The introduction of new conference spaces will establish the area as an ideal place for business and meetings.There are few Spa centers in Leeds and new ones close to the site are reported to be lacking in service.Wellness activities integrate perfectly in business and city center environments.

Visual Landmark VS Periscope Tall buildings, being visible from long distances, act as reference points but have no relation with the site context and with human scale. Landmarks do not interact with the city, they simply express their presence.

Our building functions as a periscope. Through the inclination of its glass facades the reflections of the city will be visible around the surrounding building area.

Structural Concept
The main aim of the stuctural design was to provide maximum flexibility of floor surface and avoid large structural elements. The main supporting system is a light structural skin called diagrid which wraps the built volume. The scale of the diagrid varies according to load distribution and building geometry and its density is calculated through a step by step process.

The floor slabs, the perimetral and transversal beams, the elevator/stair cores complete the structural system.

The diagrid optimizes the use of metal elements through the concentration of matter in the most loaded zones and leaves large areas free of structural elements.

TESSELLATION AND OPTIMIZATION
The diamond tessellation of a diagrid base unit acts as a latticed load-bearing structure. Given a set of loads and an homogeneous frame, a structural software calculates the stress map. The less efficient elements (in grey) can be isolated and eliminated. With the new structure a new calculation is launched and a new configuration of inefficient elements appear.

This step by step process transforms the original structure configuration into a more efficient gradation that is the result of the building geometry and program load distribution.

The floor slabs are connected to the transversal beams which spreads the load into the diagrid intersection.

36 THE CALLS – EDIFICIO DE OFICINAS

Categoria de proyecto: Oficinas y comercial
Proyecto: 36 The Calls
Localización: Leeds, Reino Unido
Estado de proyecto: Entregado
Fecha de entrega de proyecto básico: Diciembre, 2009
Cliente: Citu
Superficíe construida: 3.740 m2
Equipo de proyecto: N. Toribio, C. Zappulla con M. Tepedino
Colaboradores: R. Trupiano
Proyecto Estructuras: Sergio Carratalá
Consultoría: J. Escarrá
Presupuesto de Ejecución de Material: 11.015.000 €

El sitio de la competencia se encuentra cerca el principal medio de transporte, equipamientos culturales y a cinco minutos a pie hasta la antigua zona industrial área. La ubicación tiene un buen potencial como un centro de oficinas, negocios, conferencias y de ocio. Las actividades comerciales y de restauración, que son intensas en el centro de la ciudad, empiezan a desaparecer a lo largo de las fronteras de la río. Nuevos programas comerciales junto con bares y restaurantes.

Visual Landmark VS Periscope Tall buildings, siendo visible desde largas distancias, actúan como puntos de referencia, pero no tienen relación con el contexto del sitio y con la escala humana. Landmarks no interactúan con la ciudad, simplemente expresar su presencia.

Nuestros edificio funciona como un periscopio. A través de la inclinación de sus fachadas de vidrio las reflexiones de la ciudad serán visibles alrededor de la zona que rodea la construcción.

Concepto Estructural
El objetivo principal del diseño estuctural era proporcionar una flexibilidad máxima de superficie del piso y evitar grandes elementos estructurales. El principal sistema de apoyo es una piel clara estructural denominado diagrid que envuelve el volumen construido. La escala de la diagrid varía en función de la distribución de carga y la geometría del edificio y su densidad se calcula a través de un proceso paso a paso.

Las losas de piso, las vigas perimetrales y transversales, los núcleos de ascensores/escaleras completan el sistema estructural.

El diagrid optimiza el uso de elementos metálicos a través de la concentración de materia en las zonas más cargadas y deja grandes áreas libres de elementos estructurales.

CUBRICIÓN Y OPTIMIZACIÓN
El mosaico de diamante de una unidad de base diagrid actúa como una celosía de estructura portante. Dado un conjunto de cargas y un marco homogéneo, un software estructural calcula el mapa estrés. Los elementos menos eficiente (en gris) pueden ser aislados y eliminados. Con la nueva estructura de un nuevo cálculo se inicia y aparece una nueva configuración de los elementos ineficientes.

Este proceso, paso a paso, transforma la configuración de la estructura original en una gradación más eficiente que es el resultado de la geometría del edificio y la distribución de carga del programa.

Las losas están conectados a las vigas transversales que distribuye la carga en la intersección diagrid.

36 THE CALLS – EDIFICIO PER UFFICI
Categoria di progetto: Uffici e commerciali
Progetto: 36 The Calls
Sito: Leeds, Regno Unito
Fase di progetto: Consegnato
Data di consegna del progetto di massima: Dicembre 2009
Cliente: Citu
Superficie costruita: 3740 m2
Team di progetto: N. Toribio, C. Zappulla con M. Tepedino
Collaboratori: R. Trupiano
Struttura di progetto: S. Carratalá
Consulenza: J. Escarrá
Costo di realizzazione: 11.015.000 €
Il sito del concorso si trova vicino alle principali mezzi di trasporto, strutture culturali e cinque minuti a piedi la vecchia zona industriale. La posizione ha un buon potenziale come un centro di uffici, business, conferenze e il tempo libero. Le attività di vendita al dettaglio e della ristorazione, che sono intense nel centro della città, cominciano a scomparire lungo i bordi del fiume. Nuovi programmi commerciali insieme a bar e ristoranti.

Visual Landmark VS Periscope Tall buildings, visibili da grandi distanze, agiscono come punti di riferimento, ma non in relazione al contesto del sito e la scala umana. Landmarks non interagiscono con la città, è sufficiente esprimere la vostra presenza.

Il nostro edificio serve come un periscopio. Attraverso l’inclinazione delle facciate di vetro dei riflessi città sono visibili la zona circostante l’edificio.

Concetto Strutturale
L’obiettivo principale era quello di fornire la flessibilità estuctural design della superficie massima di pavimento e di evitare grandi elementi strutturali. Il sistema di supporto principale è una pelle chiara chiamato strutturale diagrid che circonda il volume dell’edificio. La scala del diagrid varia a seconda della distribuzione del carico e la geometria della costruzione e la sua densità è calcolato un processo graduale.

Solai, travi perimetrali e trasversali, i nuclei di ascensori/scale mobili completare il sistema strutturale.

Diagrid ottimizza l’uso del metallo attraverso la concentrazione di materia nelle zone più caricati e lasciando liberi grandi di elementi strutturali.

ACCOPPIAMENTO E OTTIMIZZAZIONE
Il mosaico diamante diagrid un’unità di base agisce come una struttura a traliccio. Dato un insieme di carichi e la parità di condizioni, un software mappa calcola lo stress strutturale. Elementi meno efficiente (grigio) può essere isolato ed eliminato. Con la nuova struttura di un inizio nuovo calcolo e la riconfigurazione di elementi inefficienti.

Questo processo, passo dopo passo, trasformando la configurazione della struttura originale in una gradazione più efficiente che è il risultato della geometria dell’edificio e la distribuzione del carico del programma.

Le lastre sono collegati alle travi trasversali che distribuisce il carico al diagrid intersezione.

 

Progetto: 36 The Calls
Sito: Leeds, Regno Unito
Fase di progetto: Consegnato
Data di consegna del progetto di massima: Dicembre 2009
Cliente: Citu
Superficie costruita: 3740 m2
Team di progetto: N. Toribio, C. Zappulla con M. Tepedino
Collaboratori: R. Trupiano
Struttura di progetto: S. Carratalá
Consulenza: J. Escarrá
Costo di realizzazione: 11.015.000 €
Il sito del concorso si trova vicino alle principali mezzi di trasporto, strutture culturali e cinque minuti a piedi la vecchia zona industriale. La posizione ha un buon potenziale come un centro di uffici, business, conferenze e il tempo libero. Le attività di vendita al dettaglio e della ristorazione, che sono intense nel centro della città, cominciano a scomparire lungo i bordi del fiume. Nuovi programmi commerciali insieme a bar e ristoranti.

Visual Landmark VS Periscope Tall buildings, visibili da grandi distanze, agiscono come punti di riferimento, ma non in relazione al contesto del sito e la scala umana. Landmarks non interagiscono con la città, è sufficiente esprimere la vostra presenza.

Il nostro edificio serve come un periscopio. Attraverso l’inclinazione delle facciate di vetro dei riflessi città sono visibili la zona circostante l’edificio.

Concetto Strutturale
L’obiettivo principale era quello di fornire la flessibilità estuctural design della superficie massima di pavimento e di evitare grandi elementi strutturali. Il sistema di supporto principale è una pelle chiara chiamato strutturale diagrid che circonda il volume dell’edificio. La scala del diagrid varia a seconda della distribuzione del carico e la geometria della costruzione e la sua densità è calcolato un processo graduale.

Solai, travi perimetrali e trasversali, i nuclei di ascensori/scale mobili completare il sistema strutturale.

Diagrid ottimizza l’uso del metallo attraverso la concentrazione di materia nelle zone più caricati e lasciando liberi grandi di elementi strutturali.

ACCOPPIAMENTO E OTTIMIZZAZIONE
Il mosaico diamante diagrid un’unità di base agisce come una struttura a traliccio. Dato un insieme di carichi e la parità di condizioni, un software mappa calcola lo stress strutturale. Elementi meno efficiente (grigio) può essere isolato ed eliminato. Con la nuova struttura di un inizio nuovo calcolo e la riconfigurazione di elementi inefficienti.

Questo processo, passo dopo passo, trasformando la configurazione della struttura originale in una gradazione più efficiente che è il risultato della geometria dell’edificio e la distribuzione del carico del programma.

Le lastre sono collegati alle travi trasversali che distribuisce il carico al diagrid intersezione.