CONTACT

Joan d´Austria | 2013

Project: Joan D'Austria. 

Client: Chu Uroz.

Location: Barcelona, Spain. 

Author: External Reference, Carmelo Zappulla, Nacho Toribio.

Team: Katinka Szodenyi, Elsa Rodriguez, Daniel Rodriguez. 

Project Manager: 

Contractor: 

We designed a warehouse for art director Chu Uroz, who wanted a home where he could also hold meetings, fashion shows, castings, and photography shoots. The space becomes a kind of inhabited scenery where public and private interact with few apparent limits. The living area is an open-plan space located on the first-floor mezzanine. It features a white paneled floor broken up into zig-zagging contours, which appear to flow over a series of angular seating units. 

The largest of the two sofas conceals a bed, which can pull out or hidden away as required, as well as storage areas for magazines and portfolios. This allows the room to be used as a bedroom, a living area, or as a space for castings and fashion shows. A kitchen, bathroom, and walk-in wardrobe are located along one side and can be concealed behind a series of sliding doors. The staircase linking the mezzanine with the ground floor is fronted by white metal-frame structure, used by the resident to exhibit different objects and design collections.


The ground floor accommodates a large open space for photography shoots. There's also an office and meeting area tucked beneath the mezzanine. 

Back to projects