Joan d´Austria, Barcelona 2013

Project: Joan D’Austria. 

Client: Chu Uroz.

Location: Barcelona, Spain. 

Author: External Reference, Carmelo Zappulla, Nacho Toribio.

Team: Katinka Szodenyi, Elsa Rodriguez, Daniel Rodriguez. 

Project Manager: – 

Contractor: – 

We designed a warehouse for art director Chu Uroz, who wanted a home where he could also hold meetings, fashion shows, castings, and photography shoots. The space becomes a kind of inhabited scenery where public and private interact with few apparent limits. The living area is an open-plan space located on the first-floor mezzanine. It features a white paneled floor broken up into zig-zagging contours, which appear to flow over a series of angular seating units. 

The largest of the two sofas conceals a bed, which can pull out or hidden away as required, as well as storage areas for magazines and portfolios. This allows the room to be used as a bedroom, a living area, or as a space for castings and fashion shows. A kitchen, bathroom, and walk-in wardrobe are located along one side and can be concealed behind a series of sliding doors. The staircase linking the mezzanine with the ground floor is fronted by white metal-frame structure, used by the resident to exhibit different objects and design collections.

The ground floor accommodates a large open space for photography shoots. There’s also an office and meeting area tucked beneath the mezzanine. 

AIR
PURIFIER
PLANTS
FAMILY

Discover the 3D printed air purified plants that absorbs CO2 and make the air healthier.